Workshops verzorgen tijdens een minor

Op Hogeschool Utrecht wordt er een minor aangeboden, genaamd “Vernieuwend leren met ict & games“. Tijdens deze minor leren de studenten of gamedidactiek toe te passen in de dagelijkse lespraktijk. De studenten krijgen allerlei losstaande ict tools mee om digitaal wat gamedidactiek toe te kunnen passen. En daar komt nu ook GameDidactiek.net bij als tool!

Martijn Koops, een van de HU-docenten tijdens de minor & auteur van o.a. GameDidactiek: Het hoe en waarom van spellen in de les (2017), vond het platform GameDidactiek.net zo innovatief dat hij mij heeft gevraagd om tijdens deze minor twee workshops te organiseren voor zijn studenten. En uiteraard wil ik dat doen! Want ik ben erg trots op dit platform en geloof in het platform zoals het nu staat.

Tijdens de workshops krijgen de studenten een eigen website tot hun beschikking op GameDidactiek.net, waarop ze geheel zorgeloos kunnen experimenteren met het concept van GameDidactiek.net. Er wordt o.a. gekeken naar de basisvaardigheden van WordPress, hoe je interactieve content kan maken met H5P.org en hoe je GamiPress.com goed kan instellen om het met H5P.org te kunnen laten samenwerken.

Deze samenwerking zal voor het eerst plaatsvinden in het schooljaar 2019/2020 op de Hogeschool Utrecht zelf. Meer informatie over de minor zelf vind je op www.learnbygames.hu.nl.